Epoque profiteert van galoppades Ferran Convital in Hillegom

Epoque heeft in Hillegom zijn tweede overwinning geboekt. Tijdens de kortebaan over de Meerlaan was hij samen met pikeur Rick Wester in de finale te sterk voor Ferran Convital met Wim van der Mespel. De eindstrijd werd helaas een anticlimax. Het paard uit de stal van Cees Imming maakte op het beslissende moment twee keer een galoppade.

Beide paarden stonden voor de tweede keer in hun carrière in de finale. Ook toen troffen zij elkaar. In Voorschoten ging de winst eveneens naar Epoque en maakte Ferran Convital in de beslissende rit een galoppade.

Oppermachtig

Dit scenario herhaalde zich in Hillegom. Beide paarden waren de hele middag oppermachtig en het publiek, dat ondanks de soms stevige regenbuien massaal was afgekomen op de kortebaan, maakte zich op voor een spectaculaire ontknoping. Dit ging helaas de mist in door de fouten van Ferran Convital, die overigens wel de tweede rit had gewonnen.

Het gaat te ver om de winst van Epoque alleen op te hangen aan de galoppades van zijn tegenstander. Daarvoor ging de troef van Stal de Groningers de hele middag te goed. Achtereenvolgens versloeg hij tot de finale met grote overmacht Haley Vredebest, Hampshire F Boko, Ivy Fortuna en Hermine Sophie.

Wester en Van der Mespel

De pikeurs Wester en Van der Mespel stonden ook tegenover elkaar in de troostfinale. Dit keer was het de laatste die aan het langste eind trok. Met Hermine Sophie kwam hij zowel via de verliezersronde als de bijloting terug in de strijd. Tot twee keer toe was Happy New Day zijn kwelgeest geweest. Uitgerekend dit paard kwam Hermine Sophie in de troostfinale weer tegen. Dit keer won ze wel. De derde plaats betekende een mooi succes voor de stal van Rob van Toor.